WSJ: Kryptobanker lånar miljarder från hypoteksbanker

Última actualización: 23 enero 2023

Kassaflödena i kryptovalutavärlden är under press. Många traditionella banker gör inte affärer med de stora aktörerna i branschen av olika skäl. De förlitar sig därför på banker som Silvergate och Signature Bank. Båda bankerna är populära i kryptovärlden. Men det kommer också med nackdelar. I tider av akut behov knackar människor på bankernas dörrar.

Silvergate kunde smärtsamt nog hosta upp över 8,1 miljarder dollar för att möta efterfrågan. Turbulensen kring FTX på marknaden fick många parter att vilja ta ut pengar. Ett annat exempel är Signature Bank, där det till och med handlade om ett belopp på omkring 10 miljarder dollar. Enligt Wall Street Journal använde bankerna det system som inrättades i USA på 1930-talet. Det ursprungliga syftet? Tanken var att göra processen för bolån enklare. Så tydligen hittar idag även banker som Signature Bank och Silvergate till dessa långivare.

Federal Home Loan Banks lånar ut relativt billigt jämfört med resten av bankvärlden. Under de våldsamma nedgångarna 2022 och flera företags kollaps var efterfrågan på likviditet stor.

error: Alert: Content is protected !!