Bitcoin-analyse: interessant bevegelse på diagrammet etter dårlige nyheter om inflasjon

Senast uppdaterad: 14 juli 2022

Da de amerikanske inflasjonstallene ble offentliggjort i går, falt bitcoin-prisen rundt 5 % i løpet av sekunder. Dette skyldtes i stor grad at inflasjonen viste seg å være mye høyere enn forventet. Uventede vendinger har vanligvis en betydelig innvirkning på prisen, og gårsdagen var et tydelig eksempel på dette.

Kort klem

Som du kan se på diagrammet nedenfor, tok det imidlertid ikke lang tid før prisen kom seg etter den nedadgående bevegelsen i timene som fulgte. Med dårlige nyheter om betydelig høy inflasjon i USA, vil du ikke forvente at prisen vil komme seg i løpet av noen få timer. Det er derfor godt mulig at dette er en kort klem. Kort fortalt betyr dette at det er en snøballeffekt på stoplossene til tradere som har gått short.

Først av alt: hva går kort? Godt å vite er at du ikke bare kan kjøpe og selge bitcoin direkte. Som med aksjemarkedet er det også mulig å spekulere i prisen. Du kan for eksempel satse på en økning i prisen, i så fall tar du ut en lang posisjon. Men du kan også spille på en nedgang i prisen, og det kalles en shortposisjon. Når tradere lukker en short posisjon, plasserer de fleste av dem også et stoploss. Dette er et nivå der de er overbevist om at når prisen skal stige over dette nivået, vil det være fornuftig å stenge posisjonen for å holde tapet på et minimum.

Nivået som traderne plasserer et stoploss på, bestemmes selvfølgelig ved hjelp av en teknisk analyse. Men når mange tradere gjør den samme analysen og plasserer et stoploss på samme nivå, kan dette føre til en dominoeffekt når prisen skal nå dette nivået. Dette er fordi dette vil føre til at mange korte posisjoner stenges samtidig. På grunn av dette vil prisen bevege seg opp og det vil utløse enda flere stoploss. Dette vil igjen føre til at flere oppganger og flere korte posisjoner stenges. Denne dominoeffekten kalles også en kort klem. (Du kan finne en detaljert forklaring på en kort klem her)

Oppadgående kanal

Nå er det på tide å zoome ut litt mer, og bytte fra 5-minutters diagrammet til 4-timers diagrammet. Bitcoin har beveget seg sidelengs mellom den røde og grønne boksen i omtrent en måned. Den røde boksen viser fortsatt betydelig motstand, og den grønne boksen (støtten) er også fortsatt intakt. Vi kaller denne sidelengs trenden ‘beslutningstid’. Det er stor sjanse for at prisen vil ta en avgjørelse i hvilken retning den vil gå i løpet av kort tid.

Sjansen for at vi vil se mer nedadgående bevegelse er stor. Vi ser at prisen beveger seg i en oppadgående kanal og det er ikke første gang det skjer i år. De to foregående gangene som en oppadgående kanal var synlig på diagrammet, så vi støtten svikte ikke lenge etter og flere røde lys dukket opp. Hvis dette er tilfelle, kan vi forvente en liten støtte rundt $16 000. (16 000 euro) Men en virkelig sterk støtte er fortsatt mye lavere, nemlig rundt 13 900 dollar. (13 900 euro).

Author
  • Steven Gray

    Steven Gray is an experienced cryptocurrency and blockchain journalist with over 7 years of reporting on the crypto industry across major publications. His proficiency in technical analysis provides him the skills to evaluate complex trading algorithms and AI systems. Steven leverages his extensive network of academics and finance professionals to incorporate expert opinions into his unbiased analyses.

    Known for his engaging yet objective writing style, Steven keeps readers informed without hype. His rare blend of crypto domain knowledge, trading acumen, impartiality, and communication skills makes him an ideal author for in-depth reviews of innovations across the cryptocurrency and financial technology sectors.

error: Alert: Content is protected !!